Gevraagd: Kamerkoor Lingua Musica uit Leiden zoekt dirigent

Wegens het vertrek van onze huidige dirigent, na het concert van 15 december 2019, zoeken wij een creatieve opvolger. Een dirigent die de uitdaging aandurft om samen met ons te werken aan mooie nieuwe programma’s, in de ‘avontuurlijke’ traditie van Lingua Musica. Die ons inspireert en helpt bij het instuderen van het repertoire, en werkt aan de koorklank, stemgebruik en zuiverheid. Aandacht voor het overbrengen van de sfeer en het verhaal van het muziekstuk vinden wij als koor heel belangrijk.  

Lingua Musica is opgericht in 1981 en bestaat uit ruim 25 gemotiveerde en sociale mannen en vrouwen. We houden van variatie: van oude polyfone muziek tot hedendaagse composities. Onze concerten worden dan ook gekenmerkt door afwisseling, waarbij we binnen een thema op zoek gaan naar bijzondere invalshoeken en verrassende wendingen. Zo zingen we behalve het meer traditionele koorrepertoire ook graag stukken waarbij humor, bijzondere klanken of (soms onuitspreekbare) wereldtalen voorbij komen. 

We treden circa twee keer per jaar op, a capella of met instrumentale begeleiding en soms ook samen met één of meer solisten. Ook werken we soms samen met andere koren. Onze website www.linguamusica.nl geeft een beeld (en geluid) van ons koor. We repeteren in de binnenstad van Leiden, elke maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur.

Geïnteresseerd? Stuur ons, de sollicitatiecommissie Lingua Musica, dan je motivatie en curriculum vitae. Als je nog vragen hebt kun je ook mailen voor meer informatie, dan bellen we je terug. Stuur je mail naar: Gilles Frijters (gilles.frijters@gmail.com). 

Uit je brief/cv blijkt dat je: 
beschikt over (of bijna klaar bent met) een vakopleiding koordirectie/docent muziek, 
de Nederlandse taal machtig bent,
ervaring hebt met het dirigeren van amateurkoren, inclusief orkestbegeleiding,
een brede kennis hebt van klassieke en moderne koorwerken,
met een piano uit de voeten kan, en
een beetje in de buurt van Leiden woont.

Het is verder een pre als je zelf een goede geschoolde zangstem hebt en als je een breed netwerk hebt van instrumentalisten en solisten die je kunt benaderen om met ons samen te werken. 

Reageren is mogelijk tot 6 november 2019. Vanaf half november tot aan de Kerstvakantie zullen wij gesprekken voeren. De proefrepetities zullen plaatsvinden in de periode van 6 t/m 27 januari. Uiterlijk begin februari maken wij onze keuze en hopen we dat onze nieuwe dirigent snel kan starten!Kosten: N.o.t.k.Contact opnemen met deze adverteerder.Doe een bod op dit object.
Informatie over deze advertentie
Geplaatst op:08-10-2019 om 20:56u
Door:H. Didden
Bekeken door: 219 bezoekers
Aantal vragen: Er zijn 0 vragen gesteld
Woonplaats:Leiden
Locatie:

Interesse?
Via dit formulier kunt u een bod uitbrengen.

N.o.t.k.
Jouw bod:
Jouw naam:
E-mailadres:
  Ik ga akkoord met de voorwaarden.

advertentie plaatsen     |     suggesties / opmerkingen     |     algemene voorwaarden

Copyright © 2019. PaginaMarkt.nl is een dienstverlening van Grasbaal.nl. Alle advertenties, teksten, foto's en video's zijn geplaatst door gebruikers van PaginaMarkt.nl. Grasbaal.nl is hiervoor op generlei wijze aansprakelijk. IP-adressen worden opgeslagen; bij misbruik van PaginaMarkt.nl worden deze adressen gebruikt om toegang te ontzeggen en/of gerechtelijke stappen te ondernemen. Lees ook onze Algemene Voorwaarden. Ziet u lege advertentiepagina's? Controleer AdBlock.